22 Contoh Kebijaksanaan Orang Lain Yang Kita Patut Puji

Seseorang yang genius tak semestinya orang yang mencipta benda yang hebat. Orang yang dalam kategori genius juga kadang kala mempunyai penyelesaian yang menarik untuk menghadapi masalah dan situasi kehidupan seharian.

Emas Putih ingin mengajak anda untuk sama-sama lihat bukti yang mereka yang bijak dan genius sebenarnya ada dikalangan kita… walaupun idea mereka tak menerima anugerah Nobel. Haha

1. Melindungi diri dari cahaya matahari – mudah dan cepat

2. Tak jumpa tie pin… jadi gunakan pemotong kuku

3. Bila si anak kecil cuma percaya dengan Mama dia.

4. “Sidai jelah kat sini, mana ada orang nampak”

5. Jangan cuba lakukan aksi ini di rumah.

6. Padu bro!

7. Tidur petang yang selesa.

8. Alternatif terbaik untuk kayu swafoto.

9. Bosan menunggu flight seterusnya? 

10. Tak perlu cuci pinggan

11. Jimat duit daripada beli stoking baru

12. Betul-betul genius!

13. Kenapalah tak terfikir pun sebelum ini?

14. Maximum effort!

15. Siapa kata tak boleh main game sambil menyusukan anak?

16. Siap bawa bantal sekali.

17. Mudah dan efisyen untuk menonton Movie

18. Cara untuk tenangkan diri ketika traffic jam

19. Siapa dulu pernah buat macam ini?

20. Nak buktikan kepada teman wanita dia yang dia ada di rumah.

21. Apabila tak ada langsir di pejabat anda.

22. Bila lantai basah dan tak ada boot Phua Chu Kang

Betul-betul kreatif kan mereka semua ini selesaikan masalah seharian mereka? Macam mana pula anda selesaikan masalah seharian anda?

Jom kongsikan di ruangan komen 🙂